Лечението на разширени вени намира своето решение с авангарден метод в Аджибадем Сити Клиник Бургас

Print

При настъпващият летен сезон пациентите трябва да бъдат спокойни за венозната си система

Много са професиите при които тежестта и умората в краката са неприятно усещане а неглижирането на състоянието  се превръща в здравословен проблем.

 

Таня Казадей е стилист коафьор, която  по нейно признание не може да седне дори за минута през десетчасовия си работен ден. Това се отразява на здравословното състояние на младата жена - тя се оплаква от подути и оттекли глезени, болки в краката, които усеща като оловни, както и разширени вени и спукани капиляри.

Симптомите я отвеждат в кабинета на доктор Насратуллах  Мобаракшах, ангиолог и кардиолог в кардиохирургичната болница Аджибадем Сити Клиник Бургас. Внимателният преглед с доплер установява, че пациентката страда от хронична венозна недостатъчност, чието проявление са точно болката в краката, разширените вени и спуканите капиляри.

При хронична венозна недостатъчност кръвта във венозната система на краката не може да се придвижва нормално към сърцето. В основата на заболяването стои непълноценност на венозните клапи да придвижат  кръвта  към сърцето и тя остава "натрупана"  в краката. Така се появяват болката, отоците, варикозните вени  и в най-напредналия стадий на болестта- трудно зарастващите рани по краката.

Фризьорката е в групата на хора, застрашени от венозна недостатъчност, чиято работа изисква  продължителна неподвижност или стоене в право или седнало положене.

Други  причини за заболяването са  фамилната обремененост, бременост, тютюнопушене, венозна тромбоза, травма, тромбофлебит  и други.

Специализираният кабинет по ангиология и доплер в Аджибадем  Сити Клиник Бургас предлага  много ефективен метод за лечение на разширени и спукани  вени и капиляри по краката, наречен склеротерапия.

„Склеротерапията е част от стратегията на Кардиохирургичният център  да предоставя най-добрите достижения на медицината на нуждаещите се пациенти. Тя е вариант за лечение на сериозния венозен дефицит,  освен че премахва козметичния дефект”- казва  д-р Мобаракшах.

Няколкото последователни процедури, през които преминава Таня, вече са дали своя резултатат- варикозните вени вече ги няма, а най-важното, с тях са изчезнали  и болките и отоците в краката.

Младата жена  не може да намери думи на благодарност към д-р Мобаракшах, за когото казва, че като квалификация и поведение може да сравни с най-добрите европейски лекари, а тя има наблюдения, защото дълги години е работила в Италия.

Благодарна е, че с новия съвременен метод, който е неинвазивен, и е била спестена болката и страхът от операция на разширените вени. И знае, че с лечението на венозната недостатъчност е предотвратила появата на здравословни проблеми, които биха могли да възникнат, ако терапията не е била своевременна.