Кампания за превенция и лечение на артериални заболявания стартира в Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център Бургас

Print

Доплер ехография на съдова система ще се извършва с 50% намаление от 6 до 17 ноември след предварително записване

Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център  Бургас предприема  кампания за превенция и лечение на артериалните заболявания, която ще протече между 6 и 17 ноември. Пациентите ще могат да се прегледат на половин цена при д-р Шах, ангиолог и специалист по вътрешни болести на територията на клиниката. Кампанията е насочена към диабетици, хора с високо кръвно налягане, пушачи, мъже над 40 години и фамилно обременени, които са основната група с предразположение към съдови болести. Профилактичните прегледи ще се извършват с Доплер ехография, която дава категоричен резултат при диагностика на артериални заболявания. Желаещите да се изследват с висококачествения метод в рамките на кампанията е необходимо да се запишат предварително на телефон:056 893 860.

Една от основните причини за смърт в обществото е атеросклерозата, която е най-известното и разпространено артериално заболяване. Борбата с нея е извънредно важна, тъй като навреме започната води до удължаване на живота на голяма част от пациентите. Други често срещани съдови заболявания са артериалната емболия и артериалната тромбоза, които при пълно запушване на хранещата артерия в рамките на 6 до 8 часа могат да доведат до необратими промени и тъканите да загинат.

Основни рискови фактори за възникване на артериални болести са тютюнопушене, обездвижване, чести самолетни полети, приемане на контрацептиви. Сред останалите предпоставки са генетичната предразположеност, наднорменото тегло, наличие на вродени аномалии и други. Оплакванията на пациентите могат да се различават и в зависимост от стадия на съответното заболяване, но общото проявление е напрежение и изтръпване на крайниците, виене на свят, главоболие, отпадналост, загуба на тегло. Успоредно с тези симптоми могат да се появят и намаляване на температурата на крайниците, посиняване, забавяне на пулса, при някои пациенти заболяването се проявява с накуцване. Подобна симптоматика имат и други болести,  което налага поставяне на диагноза от опитни и висококвалифицирани специалисти.

Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център Бургас има пълния капацитет за правилно диагностициране и лечение на артериални заболявания. С настоящата кампания  лечебното заведение има амбицията да профилактира повече застрашени от съдови болести пациенти и да сведе риска от усложнения до минимум. За комплексна оценка и изследване с Доплер желаещите могат да планират своето посещение на тел. 056 893 860.