Безплатни прегледи за гъбички по ноктите отново на 19 април

Print

Поради големия интерес д-р Татяна Божилова ще проведе безплатни прегледи за гъбички по ноктите на 19 април 2017 г. от 13 до 15.30 ч. Прием ще се прави само с предварително записване на час на телефон 0700 33 900 или 0892 202 080.

"Прегледите през март показаха, че са повод пациентите да обърнат внимание на този проблем и да потърсят съвет от специалист", казва дерматологът д-р Божилова. Според нея заболяването се лекува успешно чрез комбиниран метод - перорален прием на медикамент и локално третиране на ноктите. Непременно то трябва да е назначено и да се следи от дерматолог, защото изисква проследяване на работата на черния дроб по време на терапията.

От гъбички по ноктите страдат по-често хора, които работят в мокра среда или посещават често басейни. Гъбичките по ноктите на краката са по-чести, отколкото на ръцете, тъй като краката са по-дълго време във влажна и топла среда и това благоприятства развитието на заболяването. Ноктите променят формата и дебелината си, стават ронливи. Гъбичките по ноктите на краката са по-упорити и лечението им отнема 6 месеца, обяснява специалистката.