Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ предлага индивидуални обучения за кардиолози по ехокардиография

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ предлага индивидуални ехокардиографски обучения за кардиолози, които искат да повишат знанията, уменията и компетенциите си в тази област. Обученията са базови и експертни, в зависимост от подготовката на медицинските специалисти и се провеждат в реална работна среда, под супервизията на проф. Найденка Златарева.

В рамките на индивидуалното обучение всеки кардиолог има възможност да наблюдава пряката работа с пациенти, да участва в дискусии по клинични случаи, както и да приложи наученото. В обучението се засягат ключови акценти в ехокардиографията, сред които тъканната Доплер ехокардиография, М-мод ехокардиографията, 2D ехокардиографията, трансезофагиалната ехокардиография, тъканната Доплер ехография, оценката на миокардната механика и др.

Индивидуалното обучение се провежда от проф. д-р Найденка Златарева, д.м., началник на Интензивно кардиологично отделение към Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и кардиолог с много богат клиничен опит. Тя е специализирала в САЩ и Германия и е член на Европейската кардиологична асоциация и Европейската асоциация по ехокардиография. Клиничните интереси на проф. Златарева са свързани с исхемичната болест на сърцето, артериалната хипертония, ендокринните кардиомиопатии. Проф. Златерева е водещ специалист в оценката на десни сърдечни кухини и оценката на миокардната механика.

За повече информация и записване за ехокардиографските курсове се свържете с Учебен отдел към Аджибадем Сити Клиник на тел. 02/960 8582.