От днес за здравето на футболистите от представителния тим и на тези от школата на ЦСКА ще се грижат едни от най-добрите лекари в България, след като клубът и Аджибадем Сити Клиник подписаха едногодишен договор за партньорство с опция той да бъде продължен.

Партньорството беше обявено на пресконференция на стадион "Българска армия", на която присъстваха Ангел Ангелов - съосновател и изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник, спортният директор на ЦСКА Пламен Марков, почетният президент Димитър Пенев и футболистът Антон Недялков.

"За нас е чест, че такава сериозна компания като Аджибадем Сити Клиник става наш партньор в съвместната дейност през този сезон. Колкото повече именити компании стават наши партньори, токова по-добре за нашия клуб. Надяваме се, че с представянето на нашия отбор през този сезон ще помогнем за популяризиране на тяхното име в България. Вярвам, че партньорството ще продължи за по-дълъг период от време. Те ще се убедят, че ЦСКА е една много сериозна марка, която ще бъде полезна и за тяхната компания", заяви спортният директор на ЦСКА Пламен Марков.

"От името на най-голямата компания за здравеопазване в България Аджибадем Сити Клиник искам да споделя, че за нас е чест днес да обявим нашето партньорство с един от най-обичаните клубове в страната - ЦСКА. Ние ще разчитаме на отбора на ЦСКА да бъде наш посланик в борбата за по-доброто здраве и качествена медицинска грижа за българските граждани. От своя страна състезателите на ЦСКА могат да са спокойни, че са в добри ръце, що се отнася до перфектни медицински грижи в своята подготовка за блестящи спортни постижения и много победи", сподели Ангел Ангелов - съосновател и изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник.

"Още по времето, когато бях треньор в ЦСКА, имахме контакти с клиниката, но вече всичко е по-професионално и състезателите наистина имат нужда от подобна грижа", разкри почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев.

"Радвам се, че вече сме партньори с Аджибадем Сити Клиник, надявам се все пак да избягваме контузиите и да имаме по-малко поводи да посещаваме болницата ", заяви Антон Недялков.

Аджибадем Сити Клиник е най-голямата здравна група в България. Част е от глобалната здравна група IHH Healthcare Berhad (IHH), която е лидер в интегрираните здравни дейности и свързани услуги и е втората най-голяма публична компания за здравни грижи в света. Аджибадем Сити Клиник обединява лидерите в частното здравеопазване в България - Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница, Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и Онкологичен център, Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургична Болница в Бургас и Аджибадем Сити Клиник Медицински Център във Варна. Групата предлага уникални за България технологични и медицински услуги. Част от нея са единствените 3 болници в България, акредитирани по Joint Commission International (JCI) за най-високите стандарти за качество и безопасност. Здравната верига е призната за своите технологии и оборудване от последно поколение, уникалните за страната медицински услуги и иновативни методи за диагностика, лечение и профилактика, спешни състояния и здравна грижа в почти всички медицински направления.